Liefdesverdriet en echtscheiding

liefdesverdriet

Hulp bij echtscheiding

Helaas zijn niet alle relatieproblemen naar tevredenheid op te lossen en dat kan u doen besluiten om te gaan scheiden. Dat is voor alle betrokkenen een erg verdrietige en verwarrende periode. Als u kinderen hebt, is het heel erg belangrijk om ervoor te zorgen dat zij met zo min mogelijk schade door deze moeilijke periode heen komen. Vooral als er sprake is van strijd tussen (ex)partners en van veel woede en verdriet, is het handig om iemand in te schakelen die u emotioneel kan steunen en u helpt de kinderen niet te veel te belasten.
Lees meer...

Liefdesverdriet

Wat ik regelmatig tegenkom in mijn praktijk, zijn stellen waarbij een van de partners twijfelt over de relatie, bijvoorbeeld doordat hij/zij verliefd is geworden op iemand anders. De twijfelperiode kan lang duren en gedurende die tijd zit de partner in de ‘wachtkamer’. Dat roept allerlei emoties op, waarvan paniek, boosheid en verdriet de meest in het oog springende zijn.

Soms herken je je partner niet meer en alles wat eerst vertrouwd was, is grotendeels weg. Je wereld staat op z’n kop en het beeld dat jij van jullie toekomst had klopt plotseling niet meer. 
In deze situatie heb je alle steun nodig die je kunt krijgen en die kun je niet meer halen bij diegene die jou het meest vertrouwd is: je partner! 

Het kan ook zijn dat je in een scheiding zit en van alles moet regelen, terwijl je ook in die achtbaan van emoties zit; hoe doe je dat?
Of je bent al een tijdje gescheiden, maar merkt dat het moelijk is om je leven weer op te pakken. Het kan zijn dat je nog steeds erg boos of verdrietig bent en dat heeft invloed op hoe goed je in staat bent om te gaan met de nieuwe situatie die is ontstaan.
Het is fijn om in die periode te praten met iemand die wéét waar jij het over hebt, zonder direct te oordelen over je partner of je vertellen wat je wel - of juist niet moet doen. Het is goed om te delen hoe het met je gaat en waar je tegenaan loopt en je kunt door gesprekken leren hoe je in deze emotionele achtbaan  toch staande kunt blijven en helder na kunt denken en kunt blijven functioneren. Zodat je beter in staat bent om goede afspraken te maken over dingen als de zakelijke kant van een scheiding, over hoe je om wilt gaan met je ex en over afspraken rondom kinderen, als jullie die hebben.

Als je behoefte hebt aan extra steun en begeleiding kun je contact met me opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-30 422 609