Relatietherapie geeft weer verbinding en veiligheid in uw relatie

 

Relaties

Ieder mens heeft behoefte aan relaties met anderen om zich heen. En we willen ook graag dat die relaties goed verlopen. Niet goed lopende relaties kosten ons vooral veel energie en leveren verdriet op. Het is echter niet altijd zo makkelijk om de relatie met uw naasten goed te houden.
Ik bied ondersteuning voor partner- en familierelaties.

Als EFT therapeut werk ik met Emotionally Focused couple Therapy (EFT).

Wij mensen kunnen niet zonder hechte verbindingen met anderen en zullen onze uiterste best doen om deze verbinding met onze geliefden in stand te houden. Als dit mis dreigt te gaan en wij een bedreiging ervaren in deze verbinding, zullen we alles uit de kast halen om te voorkomen dat het mis gaat. Dit doen wij helaas niet altijd op een constructieve of positieve manier. Bij paren die in relatiecrisis zijn lijkt het zelfs eerder andersom te zijn; alle pogingen om het contact en de verbinding in stand te houden, zitten vastgeklonken in een vast patroon dat er voor zorgt dat de partners juist meer verwijdering ervaren.
Emotionally Focused Therapy richt zich op het herstellen of aangaan van een veilige en hechte verbinding in de partnerrelatie. Via een aantal stappen kunnen u en uw partner dit bereiken. Voor meer informatie kunt u hier klikken.

Affaires

Het komt regelmatig voor dat een van beide partners een affaire met iemand anders heeft (gehad). Dit zorgt meestal voor dusdanige spanningen binnen de relatie, dat de partners elkaar steeds verder kwijtraken; de bedrogen partner voelt geen vertrouwen meer en uit dat door verwijten en controlerend gedrag. De vreemdgaande partner vindt soms na enige tijd en mogelijk exuses dat het ook wel weer genoeg is en trekt zich verder terug uit het contact.
Gelukkig hoeft dit niet persé het einde van de relatie te zijn, met behulp van relatietherapie kan jullie relatie weer een veilige plek worden en zich mogelijk zelfs verdiepen!

Neem nu contact op en investeer in jullie relatie, zodat er weer een gezamenlijke toekomst mogelijk is!

Hou me Vast programma

Als uw relatie niet helemaal lekker loopt of u wilt investeren in uw relatie en relatietherapie is niet nodig, kunt u deelnemen aan het Hou me Vast programma.
'Houd me vast' is een lichte vorm van EFT, gegeven als relatiecursus. 

Sinds januari 2013 zijn we gestart met dit programma in Leeuwarden. Hou deze website in de gaten voor de exacte data. Of neem contact met mij op, zodat ik je persoonlijk op de hoogte kan brengen van de data.
Ik geef deze cursus samen met Greetje Duinstra, systeemtherapeut. Neem contact met mij op voor vragen over - of inschrijven voor het  'Houd me vast'-programma.

 

relatiecoaching bij partnerrealtiesPartnerrelaties

Relatietherapie – omdat uw relatie soms een steuntje in de rug nodig heeft.
Iedere relatie kent ups en downs. Soms krijgen de moeilijke periodes de overhand en is het belangrijk te onderzoeken wat er aan de hand is en hoe je samen je relatie weer in het goede spoor krijgt.

Lees meer...

relatiecoaching bij samengestelde gezinnenSamengestelde gezinnen

Samengestelde gezinnen hebben hun eigen, specifieke dynamiek. Er is vaak sprake van:

  • gevoelens van buitengesloten zijn
  • verdriet: alle betrokkenen hebben in een eerder stadium afstand moeten doen van hun vertrouwde omgeving en relaties
  • 'mijn en dijn': twee gezinnen met hun eigen gewoontes moeten samengevoegd worden

Gelukkig is er ook hoop! Als het gezin de fases van gezinsvorming goed doorloopt, kan samen leven in een samengesteld gezin heel goed gaan en kunnen alle leden leren van de situaties die zich voordoen en zelfs profiteren van juist ook de verschillen die er zijn. Om dit te kunnen bereiken is begeleiding van iemand buiten het gezin zeker geen overbodige luxe!
Lees meer...

homosexuele relatiesHomoseksuele relaties

Hoewel homoseksuele relaties veel overeenkomsten hebben met heteroseksuele relaties en EFT daarom ook voor homoseksuele stellen met relatieproblemen een goede relatietherapie is, zijn er ook verschillen. Het kan prettig zijn om te praten met iemand die bekend is met deze verschillen en ervaring heeft met de dingen die je als homo- of lesbisch stel tegen kunt komen, zoals bijvoorbeeld verschil tussen jullie in hoeverre je 'uit de kast' bent, het proces rondom kinderen krijgen of problemen met acceptatie van homoseksualiteit in je omgeving.

Lees meer..

relatie coaching bij familie relatiesFamilierelaties

Familierelaties leggen de basis voor je leven. Ze zijn echter niet altijd makkelijk en kunnen tot veel verdriet leiden. Door familieruzies worden contacten soms verbroken en vallen families uit elkaar, maar van je familie kom je nooit écht los. Vaak hebben latere generaties zelfs nog last van deze conflicten.
Het kan helpend zijn te onderzoeken wat er aan de hand is en de problemen mogelijk op te lossen of te leren hoe daar mee om te gaan, zodat familieperikelen u minder energie kosten.

 Lees meer...