Slide Background

“Ga zitten want ik wil eens met je praten, ik ben al lang niet meer zo blij als toen”

(Uit: Doe Maar – Is dit alles)

Partnerrelaties| therapie bij Praktijk voor relatietherapie, traumatherapie en coaching in Leeuwarden

Partnerrelaties

Relatietherapie – omdat uw relatie soms een steuntje in de rug nodig heeft.
Iedere relatie kent ups en downs. Soms krijgen de moeilijke periodes de overhand en is het belangrijk te onderzoeken wat er aan de hand is en hoe je samen je relatie weer in het goede spoor krijgt.

Gaat je relatie niet zoals je het graag zou willen? Bijvoorbeeld door steeds dezelfde negatieve patronen, teleurstelling in elkaar, uit elkaar groeien of juist veel ruzie's? Staan intimiteit en seksualiteit op een laag pitje? Deze dingen zijn vaak kenmerken van een relatie waarin de partners niet meer gelukkig zijn met elkaar.
Dergelijke problemen komen voort uit de manier waarop je eigen patronen en die van je partner in elkaar grijpen. Tijdens de therapie zoeken we naar de achtergronden van deze uitingen en hoe dit mogelijk te veranderen. Je kunt hier klikken voor meer informatie over EFT relatietherapie.

Door relatietherapie krijg je meer inzicht in de achtergrond van je eigen reacties en die van je partner. Daardoor kunnen jullie elkaar weer gaan zíen en begrijpen, met respect voor elkaar en de verschillen. Dat geeft ruimte voor ontspanning en plezier en veel mensen ervaren na relatietherapie een diepere, veiliger verbinding met elkaar. Dat verhoogt de kwaliteit van jullie relatie en daarmee van je leven, aangezien een relatie vaak een zeer belangrijk deel van ons leven is.

Kom in actie! Ga het gesprek aan met je partner en meld je aan voor EFT relatietherapie via het contactformulier.
Als je partner niet mee wil komen, kun je ook alleen komen om samen te bekijken wat de mogelijkheden zijn.

Meld je aan voor EFT relatietherapie

Affaires

Het komt regelmatig voor dat een van beide partners een affaire met iemand anders heeft (gehad). Dit zorgt meestal voor dusdanige spanningen binnen de relatie, dat de partners elkaar steeds verder kwijtraken; de bedrogen partner voelt geen vertrouwen meer en uit dat door verwijten en controlerend gedrag. De vreemdgaande partner vindt soms na enige tijd en mogelijk exuses dat het nu wel weer over moet zijn met de achterdocht en kritiek en trekt zich verder terug uit het contact.

Vreemdgaan levert over het algemeen vooral veel angst voor verlies, frustraties en verdriet op. Het is hard werken om het vertrouwen en de relatie weer te herstellen. Het kan dan ook zeer helpend zijn om in zo'n situatie in relatietherapie te gaan en te onderzoeken wat de achtergrond is van de affaire. In relatietherapie kun je samen onderzoeken wat de reden is, hoe deze gebeurtenis in te passen in jullie relatie en hoe dit in de toekomst te voorkomen, zodat de relatie voor beiden weer een veilige plek wordt.
Neem nu contact op en investeer in jullie relatie, zodat er een gezamenlijke toekomst is voor jullie!

Neem contact op

Partnerrelaties

Partnerrelaties

Relatietherapie – omdat uw relatie soms een steuntje in de rug nodig heeft.
Iedere relatie kent ups en downs. Soms krijgen de moeilijke periodes de overhand en is het belangrijk te onderzoeken wat er aan de hand is en hoe je samen je relatie weer in het goede spoor krijgt.

Lees verder

Familierelaties

Familierelaties

Familierelaties leggen de basis voor je leven. Ze zijn echter niet altijd makkelijk en kunnen tot veel verdriet leiden. Door familieruzies worden contacten soms verbroken en vallen families uit elkaar, maar van je familie kom je nooit écht los. Vaak hebben latere generaties zelfs nog last van deze conflicten.

Lees verder

Homoseksuele relaties

Homoseksuele relaties

Een homoseksuele relatie heeft veel overeenkomsten met een heteroseksuele relatie, maar er zijn ook verschillen. Een belangrijk verschil is dat homo's, lesbiennes en biseksuelen opgegroeid zijn in een heteroseksuele wereld en dat velen van hen zich al van jongs af aan anders hebben gevoeld dan hun heteroseksuele vrienden en vriendinnen.

Lees verder

Samengestelde gezinnen

Samengestelde gezinnen

In samengestelde gezinnen liggen de zaken over het algemeen lastiger dan in kerngezinnen.

Het is best moeilijk om samen te leven met mensen met wie je geen biologische band hebt, die verdriet hebben over een scheiding of een overleden ouder of partner, kinderen die al door anderen zijn opgevoed en die er soms maar een weekend in de twee weken zijn. En dan hebben we het nog niet eens over de aanwezigheid van ex-partners en hún nieuwe relaties.

Lees verder

Relatiecheck

Relatiecheck

Hoe zou het zijn om af en toe eens te checken hoe het met jullie relatie gesteld is?

  • Zijn jullie beiden nog tevreden?
  • Waar zijn jullie blij mee? En vertellen jullie elkaar nog hoe leuk jullie elkaar vinden?
  • Zijn er dingen die bijgesteld moeten worden?

Lees verder

Familieopstellingen

Familieopstellingen

Familie- en organisatie-opstellingen geven helder en voelbaar inzicht in patronen.

Een familieopstelling is een methode die, zonder veel woorden, laat zien welke plek we in ons huidige gezin of onze familie van herkomst innemen. Opstellingen helpen om tot dan toe verborgen of half bewuste verbanden en patronen te zien, en tonen wat er nodig is om deze patronen te doorbreken.

Lees verder