“Ga zitten want ik wil eens met je praten, ik ben al lang niet meer zo blij als toen”
(Uit: Doe Maar – Is dit alles)

 

Partnerrelatietherapie

partnerrealatie coaching en counselingHerken je bovenstaande tekst uit het liedje van Doe Maar? 
Gaat je relatie niet zoals je het graag zou willen? Bijvoorbeeld door steeds dezelfde negatieve patronen, teleurstelling in elkaar, uit elkaar groeien of juist veel ruzie's? Staan intimiteit en seksualiteit op een laag pitje? Deze dingen zijn vaak kenmerken van een relatie waarin de partners niet meer gelukkig zijn met elkaar.
Dergelijke problemen komen voort uit de manier waarop je eigen patronen en die van je partner in elkaar grijpen. Tijdens de therapie zoeken we naar de achtergronden van deze uitingen en hoe dit mogelijk te veranderen. Je kunt hier klikken voor meer informatie over EFT relatietherapie.

Door relatietherapie krijg je meer inzicht in de achtergrond van je eigen reacties en die van je partner. Daardoor kunnen jullie elkaar weer gaan zíen en begrijpen, met respect voor elkaar en de verschillen. Dat geeft ruimte voor ontspanning en plezier en veel mensen ervaren na relatietherapie een diepere, veiliger verbinding met elkaar. Dat verhoogt de kwaliteit van jullie relatie en daarmee van je leven, aangezien een relatie vaak een zeer belangrijk deel van ons leven is.

Kom in actie! Ga het gesprek aan met je partner en meld je aan voor EFT relatietherapie via het contactformulier.
Als je partner niet mee wil komen, kun je ook alleen komen om samen te bekijken wat de mogelijkheden zijn.

Affaires

Het komt regelmatig voor dat een van beide partners een affaire met iemand anders heeft (gehad). Dit zorgt meestal voor dusdanige spanningen binnen de relatie, dat de partners elkaar steeds verder kwijtraken; de bedrogen partner voelt geen vertrouwen meer en uit dat door verwijten en controlerend gedrag. De vreemdgaande partner vindt soms na enige tijd en mogelijk exuses dat het nu wel weer over moet zijn met de achterdocht en kritiek en trekt zich verder terug uit het contact.

Vreemdgaan levert over het algemeen vooral veel angst voor verlies, frustraties en verdriet op. Het is hard werken om het vertrouwen en de relatie weer te herstellen. Het kan dan ook zeer helpend zijn om in zo'n situatie in relatietherapie te gaan en te onderzoeken wat de achtergrond is van de affaire. In relatietherapie kun je samen onderzoeken wat de reden is, hoe deze gebeurtenis in te passen in jullie relatie en hoe dit in de toekomst te voorkomen, zodat de relatie voor beiden weer een veilige plek wordt.
Neem nu contact op en investeer in jullie relatie, zodat er een gezamenlijke toekomst is voor jullie!

'Houd me vast' programma

Als je graag wilt investeren in je relatie, maar relatietherapie is niet nodig, kun je deelnemen aan het 'Houd me vast' programma.
'Houd me vast' is een lichte vorm van EFT. Net als EFT werkt 'Houd me vast' vanuit de onder het gedrag liggend emoties.

'Houd me vast' bijeenkomsten

Het 'Houd me vast' programma is gebaseerd op het gelijknamige boek van Sue Johnson. In een weekend krijgen jullie inzicht en vaardigheden in hoe jullie relatie in elkaar steekt, wat de pijnpunten zijn en hoe jullie op een betere manier kunnen praten over jullie behoeftes.

Onderwerpen zijn:

  • Inzicht in hoe relaties werken en wat er nodig is voor een veilige, verbonden relatie
  • Jullie patronen ontdekken
  • Onderzoeken waar jullie pijnpunten vandaan komen
  • Terugkijken naar een moment waarop het niet lekker liep tussen jullie; wat gebeurde er?
  • Leren hoe jullie op een prettiger en effectievere manier met elkaar kunnen praten over jullie behoeftes
  • Als er pijnlijke onderwerpen zijn ontstaan in jullie relatie: deze onderzoeken en bespreken
  • Intimiteit en seksualiteit: zijn jullie tevreden of willen jullie iets veranderen?
  • De verbinding goed houden

Tijdens de cursus gaan jullie actief samen aan de slag.    

Wanneer en waar?

Het Houd me vast programma wordt in een weekend gegeven, in Leeuwarden. De datum is in overleg. 

Verblijf vindt plaats in mijn Airbnb, waar jullie een heel huis tot jullie beschikking hebben voor dat weekend.

Jullie arriveren op vrijdag tussen 17 en 18 uur, krijgen een maaltijd en na het eten gaan we van 19 tot 21 uur aan het werk.
Zaterdags werken we van 10 tot 12 uur en van 14 tot 16 uur en de avond is vrij. Op zondag werken we van 10 tot 12 uur en daarna ronden we af. 

In overleg is aankomst op zaterdagochtend mogelijk; dan werken we zowel zaterdag als zondag de ochtend en de middag.

Tussen de werkuren door, gaan jullie samen aan de slag met opdrachten die we daarna bespreken.

De kosten bedragen € 575 per paar, inclusief BTW. Dit is inclusief een simpele maaltijd op vrijdag, begeleiding bij het Houd me vast programma, koffie/thee en verblijf. Overige maaltijden en dergelijke zijn voor eigen kosten en dienen zelf geregeld te worden. We maken gebruik van het boek "Houd me vast" van Sue Johnson en dit boek dient zelf aangeschaft te worden vóór het weekend, of je leent het bij de bibliotheek.

 Neem contact met mij op voor vragen over of inschrijving voor het  'Houd me vast' programma.

Ervaringen van deelnemers

Enige tijd geleden hebben we bij Sandra een houd me vast weekend gevolgd. Beiden kijken wij hier met een positief en vredig gevoel op terug. Sandra was er voor ons, stond naast ons waar het nodig was en gaf ons de ruimte en vrijheid om te leren en te ontwikkelen. Daar waar nodig gaf ze sturing op de achtergrond. Dankzij de eerlijke feedback die we hebben gekregen herkennen we onze pijnpunten en gaan we hier bewuster mee om. Bedankt voor de waardevolle tips en handvatten! 

In de media

In de NRC van 4 januari 2019 stond een artikel over de Houd me vast cursus.